Se încarcă

se încarcă

Anexa 3 la Regulamentul privind prelucrarea informațiilor ce conțin date cu caracter personal în sistemul de evidență clienți („Regulament”)

Principiile privind protecția datelor pentru programul de loialitate destinat clienților Kaufland „Kaufland Card“ conform Art. 12 din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal (denumită în continuare Legea 133/2011) 

Programul destinat clienților Kaufland „Kaufland Card” este un program individual de loializare a clienților, în care vă puteți înscrie pentru a beneficia de diferitele avantaje ale acestuia. Următoarele principii de protecție a datelor au rolul de a vă oferi informații detaliate și transparente cu privire la prelucrarea și utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în momentul participării la programul destinat clienților „Kaufland Card”. Pentru utilizarea paginii de internet www.kaufland.md se aplică și principiile privind protecția datelor prezentate acolo. Prelucrarea datelor cu caracter personal se va realiza în scopul îndeplinirii obligațiilor din contractul încheiat cu utilizatorul, dar și în baza consimțământului digital (prin acțiune fără echivoc) al clienților, conform procedurii descrise în Anexa 4 la Regulament. Prin intermediul programului Kaufland Card vă putem oferi servicii personalizate. Acest serviciu include, pe lângă ofertele speciale, personalizate în funcție de nevoile și dorințele dumneavoastră, participarea la concursuri, reduceri și promoții speciale, participarea la sondaje de opinie. Din punctul nostru de vedere, acest lucru reprezintă pentru dumneavoastră o reală valoare adăugată.

1. Operatorul  în sensul noțiunii de la art. 3 din Legea 133/2011

Kaufland SRL (denumit în continuare Kaufland)

str. Sfatul Țării, nr. 29

MD-2012, mun. Chișinău

Telefon:  0373 22 859 300

E-mail: office@kaufland.md

 

2. Procesul de înregistrare

Pentru participarea la programul destinat clienților Kaufland „Kaufland Card”, trebuie să vă înregistrați o singură dată.

Pentru a participa puteți descărca aplicația mobilă Kaufland – Oferte și noutăți și să parcurgeți procesul de înregistrare și activare (descris în Anexa 4 la Regulament). Ulterior, utilizați aplicația drept card digital de client.

Pe de altă parte, puteți solicita emiterea unui card în formă fizică în orice magazin Kaufland care are implementat programul de loialitate prin carduri fizice, la biroul de informații, cu acordarea consimțâmântului digital (prin acțiune fără echivoc) de prelucrare a datelor personale în momentul înregistrării pe formularul de înregistrare.

2.1 Utilizarea unui  card fizic

Dacă doriți să folosiți un card fizic, îl veți obține la biroul de informații din magazinul dumneavoastră Kaufland. Apoi înregistrarea dumneavoastră se va derula prin intermediul unei tablete de la biroul de informații. Cardul fizic va fi activat numai în baza consimțământului la prelucrarea datelor cu caracter personal pe care-l veți acorda la biroul de informații, sub formă digitală (prin acțiune fără echivoc), în formularul de înregistrare. Un angajat vă va sta la dispoziție pentru a vă ajuta.

 

2.2 Utilizarea cardului digital în aplicația Kaufland – Oferte și noutăți

Pentru utilizarea cardului digital Kaufland Card din aplicația mobilă Kaufland- Oferte și noutăți  trebuie să descărcați aplicația mobilă Kaufland – Oferte și noutăți, să vă înregistrați și să activați cardul digital creat prin exprimarea consimțământului digital (prin acțiune fără echivoc) la prelucrarea datelor cu caracter personal, disponibil în formularul de înregistrare.

2.3 Crearea unui cont de client Kaufland

Indiferent de opțiunea pe care vreți să o utilizați, procesul ulterior este similar. Ca parte a procesului de înregistrare, se va crea un cont de client Kaufland și veți fi memorat ca utilizator de card Kaufland. Utilizarea cardului va fi posibilă doar după activarea lui conform procedurii descrise în Anexa 4 la Regulament.

Când utilizați un cont de client Kaufland Card (după activare), scanând Kaufland Card digital sau fizic la casa de marcat, înaintea efectuării plății, Kaufland va înregistra şi asocia contului utilizatorului întreg conținutul bonului fiscal, de exemplu și fără a se limita la: magazinul vizitat, produsele achiziționate, tipul acestora, numărul de bucăți şi valoarea fiecărui produs,  reducerile şi promoțiile oferite, valoarea totală a bonului, precum și ora plății și modalitatea de plată.

Prin analiza acestor date determinăm o posibilă conexiune între una sau mai multe date cu caracter personal și interesele utilizatorului Kaufland Card în ceea ce privește produsele noastre.

Prin analiza matematică și statistică a acestor date, în forma anonimizată a lor, determinăm o posibilă conexiune între una sau mai multe date cu caracter personal și interesele pentru produsele și promoțiile noastre. În acest scop, datele personale anonimizate ale unor clienți sunt comparate cu datele anonimizate ale altor clienți. Pe baza acestei comparații cu date anonimizate, putem deduce apoi ce produse și promoții cumpărate de unii clienți cu interese comparabile, ar putea să fie interesante și pentru alți clienți care nu au cumpărat încă unul sau mai multe dintre acele produse și promoții, fără a identifica clienții.

În plus, când veți utiliza aplicația mobilă Kaufland în calitate de utilizator de card digital Kaufland, vom înregistra interacțiunea dumneavoastră cu aplicația mobilă, de exemplu și fără a se limita la:  tipul și volumul de produse pe care le-ați introdus în lista de cumpărături digitală, perioada de utilizare, promoțiile personalizate vizualizate și activate, istoricul accesării cardului digital Kaufland, elementele pe care ați făcut clic, precum și magazinul selectat. De asemenea, vom colecta informații despre sistemul de operare utilizat și vom identifica dispozitivul.
În urma utilizării cardului digital Kaufland va putea realiza o analiză a activității dumneavoastră și va putea afișa în aplicația mobilă Kaufland informații individualizate, oferte promoționale și promoțiile personalizate bazate pe datele astfel generate.

3. Tipul datelor cu caracter personal

În cadrul înregistrării vom salva doar informațiile obligatorii, precum numele și prenumele dumneavoastră, data nașterii (în scop de identificare și pentru verificarea dreptului de participare al minorilor), parola aleasă personal (pentru înregistrarea în Kaufland Card) și adresa de e-mail sau numărul de telefon (pentru procedura de autentificare și transmiterea de informații și oferte).

4. Scopul procesării datelor

Scopul procesării datelor în contextul participării la programul destinat clienților Kaufland „Kaufland Card” este reprezentat de loializarea clienților prin notificarea utilizatorului cu informații personalizate referitoare la oferte și promoții, îmbunătățirea continuă a funcționalității și configurarea într-un mod simplu a programului „Kaufland Card”, inclusiv prin participarea la sondaje de opinie.

În plus față de declarația de participare, utilizatorul își poate da consimțământul pentru primirea de mesaje publicitare și informări opționale ale programului (vezi pct. 7), având ca scop informarea utilizatorului cu privire la ofertele speciale și comunicarea unor aspecte legate de evenimente, precum e-mail pentru ziua de naștere și informații adaptate în funcție de comportamentul individual al consumatorului prin canalele de comunicare: e-mail, sms, căsuța poștală, mesaje push notification în aplicația mobilă Kaufland – Oferte și noutăți.

5. Temeiul juridic al prelucrării de date

Temeiul pentru obținerea Kaufland Card este reprezentat de art. 5, alineatul 5, lit. a) al Legii 133/2011 având în vedere că datele clienților vor fi prelucrate pentru executarea unui contract, iar pentru activarea Kaufland Card temeiul este reprezentat de art. 5, alineatul 1 al Legii nr. 133/2011 având în vedere că datele clientului vor fi prelucrate în baza consimțământului său digital (prin acțiune fără echivoc) acordat în formularul de înregistrare Kaufland Card. În ceea ce privește adaptarea ofertelor noastre la interesele dumneavoastră individuale în cel mai bun mod posibil, analizăm datele referitoare la istoricul dumneavoastră de cumpărături tot în temeiul art. 5, alineatul 5, lit a) al Legii 133/2011 (iar după activarea Kaufland Card – tot în temeiul art. 5, alineatul 1 al Legii nr. 133/2011). Respectiv, dacă un utilizator își dă consimțământul pentru comunicarea mesajelor publicitare și a informărilor opționale prin intermediul canalelor de comunicare: e-mail, sms, căsuță poștală, push notification, acest tip specific de consimțământ reprezintă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor, conform art. 5, alineatul 1 al Legii 133/2011. În cazul în care setați aplicația să primească notificări push, puteți primi din partea Kaufland astfel de comunicări. Transmiterea sondajelor de opinie se va face în temeiul art. 5, alineatul 5, lit e) al Legii 133/2011 sau, după caz, art. 5, alineatul 1 al Legii nr. 133/2011 (după activarea Kaufland Card). Când se aplică, interesul legitim al Kaufland este de a asigura clienților săi o experiență plăcută în utilizarea programului și de a configura programul Kaufland card într-un mod util.

6. Beneficii participanți Kaufland Card

Oferte destinate utilizatorilor Kaufland Card: Participanții la program  pot avea acces la oferte și la prețuri reduse la diferite produse promoționale sau grupe de mărfuri sau, de exemplu, la o reducere aplicată bonului.

7. Permisiunea pentru comunicarea de mesaje publicitare și informări obligatorii și opționale ale programului

În primul rând, dorim să evidențiem faptul că participarea la program presupune comunicarea de oferte personalizate având în vedere comportamentul dumneavoastră de consum ca urmare a utilizării de către dumneavoastră a Kaufland Card.

Prin aderarea la Programul Kaufland Card, sunteți de acord cu faptul că vă vom trimite promoții de loialitate și oferte individuale, informații și beneficii ale programului (de exemplu: promoții personalizate pentru nevoile dumneavoastră, notificări privind ștergerea datelor/contului) în aplicație, pe website-ul pentrumine.kaufland.md, precum și prin unul sau mai multe canale de comunicare, alese de dumneavoastră, precum e-mail, sms, căsuța poștală,  mesaje push notification în aplicația mobilă bazate pe profilul de utilizator și pe comportamentul dumneavoastră de consum general. Respectiv, vom analiza produsele pe care le-ați cumpărat și vom trage concluzii despre interesele dumneavoastră rezultate din acestea și, în cazul în care ne-ați acordat consimțământul pentru unul dintre canalele de comunicare de mai sus, veți putea să fiți informat prin aceste canale cu privire la promoții și oferte personalizate, dar și informări obligatorii și cele opționale privind programul. Promoțiile și Ofertele personalizate pot fi vizualizate și în aplicația mobilă Kaufland, în secțiunea Kaufland Card,  în secțiunea Pentru mine – Promoții personalizate și în secțiunea Promoții Kaufland Card, pentru telefoanele în limba română, și în secțiunea My personalized coupons și în secțiunea  Kaufland Card Promotions, pentru telefoanele în limba engleză.

În plus, dacă ne-ați acordat consimțământul pentru unul sau mai multe dintre canalele de comunicare vă vom informa cu privire la modernizarea magazinului, pe care l-ați ales și  vă vom felicita de ziua dumneavoastră.

Prin abonarea la newsletterul informativ general Kaufland, vom putea corela adresa Dvs. de e-mail cu cea de utilizator al programului de loialitate Kaufland Card și vă vom putea trimite informații despre programul de loialitate.

În orice moment puteți modifica canalele  de comunicare alese, dar și retrage consimțământul dat pentru canalul de comunicare cu ocazia fiecărei comunicări prin e-mail sau sms sau apelând numărul de telefon al serviciului Relații Clienți 0800 1 0800 sau direct din aplicația Kaufland – Oferte și noutăți. Astfel, comunicarea mesajelor publicitare și a informărilor opționale ale programului  întemeiată pe consimțământul dumneavoastră va fi sistată imediat. Puteți în continuare primi newsletter-ul general Kaufland, dacă ți-ai acordat consimțământul în acest sens.

Ca urmare a retragerii consimțământului pentru unul sau mai multe canale de comunicare, contul dumneavoastră de client Kaufland nu va fi șters sau închis automat.

8. Destinatar / Categorii de destinatari

Datele dumneavoastră cu caracter personal nu sunt dezvăluite către terți din afara grupului Kaufland. În mod excepțional, datele furnizate vor fi prelucrate de persoana împuternicită de către operator. Vă asigurăm că  persoanelor împuternicite sunt supuse unui proces de selecție riguros conform obligațiilor contractuale prevăzute în articolul 28 din RGPD UE și art. 30 din Legea 133/2011.

În cazul în care va fi necesară transmiterea fragmentelor din solicitarea dumneavoastră către partenerii contractuali (respectiv furnizori în cazul solicitărilor referitoare la produse), pentru a o putea prelucra, solicitarea va fi trimisă anonim. În acest mod nicio terță parte nu va putea lua legătura cu dumneavoastră.

Dacă în cazuri individuale este necesar transferul datelor dumneavoastră cu caracter personal către persoane împuternicite noi decât cele indicate în Regulament, vă vom informa în prealabil și în cazul în care va fi necesar, vom solicita consimțământul dumneavoastră.

9. Perioada de păstrare / ștergerea datelor. Criterii de determinare a perioadei de păstrare

Toate informațiile personale colectate și prelucrate ca parte a înregistrării și participării la program vor rămâne salvate în contul dumneavoastră de client pe toată perioada în care sunteți utilizator. Aveți posibilitatea de a renunța la calitatea de utilizator în orice moment, asigurând astfel ștergerea sau anonimizarea datelor stocate în contextul programului destinat clienților „Kaufland Card”.

În situația în care doriți ștergerea datelor, o puteți face astfel:

- din aplicația Kaufland – Oferte și noutăți accesând secțiunea “Ștergere cont utilizator”

- prin apel telefonic la numărul de telefon al serviciului Relații Clienți: 0800 1 0800

-prin formularul de contact de pe site-ul www.kaufland.md, solicitând “ștergere date pentru Kaufland Card”

Pentru a putea da curs cererii dumneavoastră de ștergere în aplicația Kaufland – Oferte și noutăți, prin formularul de contact de pe site sau prin apel telefonic este necesar să vă identificați în mod corespunzător: nume, prenume și data nașterii.

Toate datele cu caracter personal vor fi șterse definitiv sau anonimizate în situația în care din motive tehnice sau legale ștergerea nu este posibilă.

Ștergem sau anonimizăm datele cu caracter personal de îndată ce acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le prelucrăm în conformitate cu prevederile acestor Principii privind protecția datelor pentru programul de loialitate destinat clienților Kaufland „Kaufland Card”. De regulă, stocăm datele cu caracter personal ale participantului la program (prevăzute mai sus) pe durata participării la programul de loialitate „Kaufland Card”, în vederea îndeplinirii contractului de beneficii rezultate din program. Datele de tranzacționare ale participantului vor fi anonimizate după 36 de luni.

În cazul în care participantul este inactiv timp de 24 de luni – adică nu folosește cardul Kaufland nici fizic, nici digital – îl vom notifica prin email sau SMS cu privire la ștergerea datelor sale, care este în așteptare și urmează să aibă loc automat în termen de 14 zile calendaristice de la notificare. În acest caz, participantul se poate opune ștergerii prin utilizarea din nou a programului „Kaufland Card” (digital sau fizic), într-un magazin Kaufland. Ulterior ștergerii datelor cardului Kaufland, acestea nu pot fi restabilite.

Participantul are și opțiunea de a declara în orice moment rezoluțiunea contractului de beneficii rezultate din programul „Kaufland Card”, prin anularea cardului Kaufland. Încetarea participării la programul de beneficii „Kaufland Card” este posibilă prin intermediul aplicației Kaufland, prin intermediul zonei pentru clienți de pe www.kaufland.md sau prin e-mail (client@kaufland.md).

În cazul în care un participant declară rezoluțiunea contractului de beneficii rezultate din programul „Kaufland Card”, participarea acestuia la program încetează. Cu excepția contului de client Kaufland (nume de utilizator și parolă), toate celelalte date ale contului „Kaufland Card” (de exemplu, istoricul achizițiilor, punctele de loialitate rămase, participarea la concursuri, vânzări) vor fi atunci anonimizate sau șterse.

Contul de client Kaufland în sine rămâne să existe până când este șters separat de către client, pentru a permite înregistrarea în aplicația Kaufland, pe site-urile Kaufland și în alte servicii.

10. Criptarea datelor

 

Luăm măsuri de siguranță tehnice și organizatorice pentru a vă proteja cât mai bine datele împotriva accesului neautorizat. În plus față de securizarea mediului operațional, folosim metode de criptarea a datelor. Informațiile oferite de dumneavoastră vor fi transmise în formă criptată, utilizând protocolul SSL (Secure Socket Layer) și vor fi autentificate pentru a preveni utilizarea ilegală a datelor de către un terț. Puteți recunoaște această metodă pe site-ul programului, uitându-vă la bara de stare a browser-ului unde se află un simbol cu un lacăt care este închis, iar bara cu adresa începe cu „https...”.

11. Drepturile persoanei implicate

Conform art. 13, alineatul 1 din Legea nr. 133/2011, aveți dreptul de a obține gratuit informații despre datele cu caracter personal care vă privesc și care au fost stocate de Kaufland.

În plus, aveți dreptul de intervenție, respectiv de rectificare, actualizare, blocare sau ştergere a datelor cu caracter personal care vă privesc în conformitate cu art. 14 Legea nr. 133/2011.

De asemenea, aveți drept de opoziție, conform și în condițiile art. 16 din Legea nr. 133/2011. În calitate de subiect al datelor cu caracter personal aveți dreptul de a vă opune în orice moment, în mod gratuit, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia dumneavoastră particulară, ca datele cu caracter personal care vă vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care legea stabileşte altfel. Dacă opoziţia este justificată, prelucrarea efectuată de operator nu mai poate viza aceste date.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe consimțământ, conform art. 5, alineatul (1) din Legea nr. 133/2011 (de exemplu, după activarea Kaufland Card conform Anexei 4 la Regulament), aveți dreptul de a revoca în orice moment consimțământul, fără a afecta caracterul legal al prelucrării anterioare. Retragerea consimţămîntului nu poate avea efect retroactiv.

Aveți de asemeni dreptul de acces la justiție, precum și dreptul de a contacta Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), pentru cazurile menționate mai sus, în cazul unor întrebări sau reclamații. Acest lucru poate fi efectuat în scris sau pe e-mail.

Responsabilitatea revine autorității pentru protecția datelor din statul în care aveți domiciliul sau în care își are sediul operatorul de date cu caracter personal.

12. Datele de contact ale responsabilului pentru protecția datelor cu caracter personal:

E-mail: protectiadatelor@kaufland.md

Adresă poștală:

Kaufland SRL

Responsabil pentru protecția datelor

str. Sfatul Țării, nr. 29

MD-2012, mun. Chișinău