Se încarcă

se încarcă

Întrebări frecvente

Ai întrebări cu privire la prezența noastră în mediul online? Dorești să știi mai multe despre noi și despre sortimentul oferit? Am adunat pentru tine cele mai frecvente întrebări cu privire la oferta noastră și le-am enumerat în cele ce urmează. Iar dacă nu ai găsit aici răspunsul căutat, te încurajăm să ne contactezi utilizând formularul de contact sau apelându-ne.

Despre Kaufland Card

Ce este Kaufland Card Digital?

Kaufland Card Digital este un program de loialitate digital care oferă o serie de beneficii: promoții destinate doar utilizatorilor, reduceri la diverse produse și pe viitor, după analiza istoricului cumpărăturilor în baza acordului clientului, promoții individuale personalizate, special create pentru acesta.

Kaufland Card Digital este disponibil doar pe telefonul mobil, în aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți.

Ce avantaje am dacă mă înscriu în programul digital de loialitate?

Avantajele înscrierii în programul digital de loialitate sunt numeroase:

Beneficiezi de promoții destinate doar utilizatorilor Kaufland Card Digital.

Dacă ai Kaufland Card Digital în aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți, pe viitor, după analiza istoricului de cumpărături și în baza acordului tău vei putea beneficia de promoții individuale personalizate, special create pentru tine.

Când particip, voi primi o mulțime de e-mail-uri?

Ai posibilitatea să alegi în aplicația mobilă Kaufland din meniul "Setări" dacă vrei să primeşti informaţii de la noi şi prin ce mijloc ţi le vom transmite. Te asigurăm că toate informațile transmise de noi către tine sunt specifice și doar în avantajul tău.

Cum mă pot înregistra în Kaufland Card Digital?

Pentru a avea Kaufland Card Digital în aplicația mobilă, descarcă aplicația Kaufland din Google Play sau App Store. În aplicaţie, accesează meniul de loialitate Kaufland Card și urmează pașii necesari înregistrării în programul digital de loialitate Kaufland Card Digital. Este necesar să îți introduci datele personale și să confirmi adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Pentru a te înscrie în programul de loialitate Kaufland Card trebuie să ai 16 ani împliniți.

In calitate de cetățean străin pot intra în posesia unui Kaufland Card Digital în Republica Moldova?

Da, însă beneficiezi de avantajele programului de loialitate Kaufland Card Digital doar în magazinele Kaufland din Republica Moldova, iar numărul de telefon mobil pe care ni-l furnizezi este necesar să fie dintr-una din rețelele de telefonie mobilă naționale.

Care sunt datele necesare înregistrării?

Pentru a te înregistra în programul de loialitate Kaufland Card Digital este necesar să completezi formularul de înregistrare din aplicația mobilă Kaufland cu următoarele date: genul, numele și prenumele, adresa ta de e-mail, data nașterii, numărul tău de telefon mobil și adresa de domiciliu.

Cum pot descărca aplicația Kaufland - Oferte și noutăți?

Aplicația mobilă Kaufland- Oferte și noutăți poate fi descărcată din Google Play sau App Store. O găsești sub numele „Kaufland - Oferte și noutăți" sau „Kaufland - Offers and more" și are ca imagine logo-ul Kaufland.

Nu am un smartphone - cum pot participa?

Dacă nu deții un smartphone nu te poți înregistra în programul de loialitate digital, din păcate.

Cum pot schimba adresa / datele personale?

Datele tale personale furnizate pot fi modificate oricând în aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți, din profilul tău de la secțiunea „Setări".

Unde pot găsi numărul meu de loialitate?

Numărul cardului tău de loialitate Kaufland Card Digital se găsește sub codul QR din ecranul cardului digital de loialitate Kaufland Card al aplicației mobile Kaufland - Oferte și noutăți.

Cum pot anula contul meu Kaufland Card Digital?

Contul tău Kaufland Card Digital poate fi anulat din aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți, accesând profilul tău, secțiunea Setări - Șterge cont Kaufland Card.

Pe cine ar trebui să întreb, dacă am alte întrebări?

Ne poţi suna la Centrul Relații Clienți 0800 1 0800, număr apelabil gratuit din orice rețea, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 - 20:00, iar sâmbăta în intervalul 08:00 - 17:00.

Sunt în siguranță datele mele personale?

Da, Kaufland SRL respectă legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal, prin urmare datele tale personale sunt în siguranță. Mai multe detalii despre protecția datelor tale personale poți afla accesând următorul link: www.kaufland.md/politicadeconfidentialitate.

Ce se întâmplă cu datele mele personale după ce ies din programul de loialitate?

Dacă dorești să nu mai beneficiezi de avantajele Kaufland Card Digital și să renunți la programul de loialitate, datele tale personale vor fi șterse astfel încât să nu se mai poată face indentificarea ta personală, iar contul tău va deveni anonim.

Care sunt avantajele abonării via e-mail, SMS și scrisori?

Cu cât mai multe mijloace de comunicare vei bifa la înregistrarea în programul de loialitate Kaufland Card Digital, cu atât mai mari sunt șansele tale să nu ratezi niciun beneficiu destinat utilizatorilor Kaufland Card Digital. 

Cum pot reduce numărul de mesaje primite per e-mail sau SMS?

Te poți deazabona doar integral de la primirea de e-mail-uri și sms-uri.

Ai posibilitatea să renunți la primirea informațiilor prin e-mail sau prin SMS din aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți, de la secțiunea Setări, dar vei pierde accesul la ultimele noutăți referitoare la beneficiile utilizatorilor de Kaufland Card Digital.

Cum pot beneficia de prețuri speciale pentru produsele aflate în promoție?

Identifică produsele aflate în promoția de loialitate cu ajutorul aplicației mobile Kaufland - Oferte și noutăți, a revistei săptămânale Kaufland sau a etichetei speciale de la raft, adaugă-le în coșul de cumpărături și prezintă la casa de marcat telefonul cu Kaufland Card Digital. După scanarea codului QR, sistemul va recunoaște că faci parte din programul digital de loialitate, iar produsele vor fi încasate la prețul special din promoția destinată utilizatorilor Kaufland Card Digital.

Unde pot găsi promoțiile din programul de loialitate?

Promoțiile aferente programului de loialitate se găsesc în aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți, în mediul Kaufland Card, la secțiunea Promoții loialitate, în revista săptămânală Kaufland și  în magazine, la raft semnalizate cu etichete speciale.

Care sunt produsele care se află în programul de loialitate?

Produsele aflate în programul de loialitate Kaufland Card Digital se schimbă de la o săptămână la alta, în fiecare miercuri și fac parte din diverse categorii. 

Le poți găsi în aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți, în mediul Kaufland Card, la secțiunea Promoții loialitate, în revista săptămânală Kaufland și în magazine, la raft semnalizate cu etichete speciale.

Ce perioadă de valabilitate are cardul meu Kaufland?

Kaufland Card Digital nu are o perioadă anume de valabilitate, poate fi folosit oricând în orice magazin Kaufland din țară.

Kaufland Card Digital este valabil si in alte țări?

Kaufland Card Digital din Republica Moldova, cu beneficiile explicate în Regulamentul Programului Kaufland Card Digital, este valabil doar în Republica Moldova, în orice magazin Kaufland din țară.

Ce fac dacă mi-am uitat parola?

Parola contului tău Kaufland Card Digital poate fi schimbată din aplicația mobilă Kaufland - Oferte și noutăți la secțiunea „Setări".

Cum îmi sunt transmise ofertele Kaufland?

Dacă ai descărcat aplicația Kaufland - Oferte și noutăți, vei primi informații prin intermediul notificărilor din aplicație.

Dacă te-ai înregistrat cu adresa de e-mail și numărul de telefon, vei primi informații prin e-mail și SMS.

Dacă ai completat adresa ta de domiciliu, există posibilitatea să primești informații în plic în căsuța poștală.

Ce sunt promoțiile personalizate?

Promoțiile personalizate sunt promoții create special pentru tine, în funcție de cumpărăturile tale, astfel încât să economisești mai mult și să primești reduceri la produsele tale preferate.

Cum pot să beneficiez de promoțiile personalizate?

Promoțiile personalizate sunt disponibile în Kaufland Card Digital.

În meniul Kaufland Card Digital, caută secțiunea „Pentru mine- Promo personalizate/ My coupons center”. Pentru a putea beneficia de ele trebuie să ai un număr minim de cumpărături de la Kaufland în ultimele luni pentru a ne asigura că trimitem promoții personalizate doar clienților al căror comportament de cumpărare îl înțelegem. Astfel, clienții care au cumpărat în trecut anumite produse în mod constant vor primi acum reduceri la produsele respective, în limita disponibilității acestor produse reduse la Kaufland.

Cât timp sunt valabile promoțiile personalizate și care sunt condițiile de utilizare?

Perioada de valabilitate a promoțiilor personalizate este înscrisă pe fiecare promoție în parte. Pentru a le utiliza, tot ce trebuie să faci este să scanezi Kaufland Card Digital la casa de marcat.

De ce o promoție personalizată preactivată nu poate fi dezactivată?

Toate promoțiile personalizate sunt deja pre-activate, deci tu nu trebuie să faci nimic altceva ca să obții reducerea, decât să iei produsele la care ai primit promoția personalizată de la raft și să scanezi Kaufland Card Digital la casa de marcat la finalul cumpărăturilor.

Unde pot vedea reducerile de care am beneficiat folosind promoțiile personalizate?

Poți vedea valoarea reducerii obținute prin promoția personalizată pe bonul tău fiscal aferent cumpărăturilor.

De ce promoțiile mele personalizate sunt diferite față de promoțiile personalizate ale altor clienți?

Promoțiile personalizate vor fi la produse care corespund nevoilor tale și obiceiului tău de cumpărare. Eforturile noastre se îndreaptă în direcția trimiterii promoțiilor relevante și interesante pentru tine. Cum toți oamenii sunt diferiți și au preferințe diferite, așa și promoțiile personalizate vor fi diferite de la un client la altul.

Care sunt criteriile de alocare a promoțiilor personalizate către clienți?

Kaufland analizează cumpărăturile fiecărui client. Pentru a putea beneficia de promoțiile personalizate trebuie să ai un număr minim de cumpărături de la Kaufland în ultimele luni pentru a ne asigura că trimitem promoții personalizate doar clienților al căror comportament de cumpărare îl înțelegem. Astfel, clienții care au cumpărat în trecut anumite produse în mod constant vor primi acum reduceri la produsele respective, în limita disponibilității acestor produse reduse la Kaufland. Acesta este procesul principal care stă la baza creării promoțiilor personalizate. În acest fel ne asigurăm că promoțiile personalizate pe care le primești sunt relevante cu adevărat pentru tine la nivel individual.

Ce se întâmplă cu o promoție personalizată care este activă dar nu este folosită?

Doar promoțiile personalizate la produsele pe care le ai în coșul de cumpărături vor fi aplicate la casa de marcat. De exemplu, dacă ai primit o promoție personalizată la banane, dar tu nu ai cumpărat banane, promoția personalizată nu va fi aplicată la casă, deci o vei putea folosi oricând ulterior în perioada ei de valabilitate, după care ea expiră.

Când primesc promoții personalizate noi?

Promoțiile personalizate sunt trimise săptămânal, le vei putea vedea în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni în aplicația mobilă, la secțiunea „Pentru mine - promoții personalizate” sau „My coupons center" din Kaufland Card Digital cu următoarele condiții: Să ai un număr minim de cumpărături de la Kaufland în ultimele luni pentru a ne asigura că trimitem promoții personalizate doar clienților al căror comportament de cumpărare îl înțelegem. Astfel, clienții care au cumpărat în trecut anumite produse în mod constant vor primi acum reduceri la produsele respective, în limita disponibilității acestor produse reduse la Kaufland.

Pot să folosesc promoțiile mele personalizate în orice magazin Kaufland din Moldova?

Anumite promoții personalizate sunt valabile doar în anumite magazine Kaufland din Republica Moldova. Verifică mereu descrierea promoției personalizate pentru a vedea magazinele în care aceasta este valabilă.

Este necesar să dețin Kaufland Card Digital pentru a beneficia de promoții personalizate?

Da, promoțiile personalizate sunt un beneficiu al programului de loialitate Kaufland Card Digital.

Cum pot vedea promoțiile personalizate pe care le-am folosit la ultima cumpărătură?

Poți vedea promoțiile personalizate pe bonul fiscal și valoarea reducerii lor în dreptul fiecărui produs la care a fost aplicată o promoție personalizată.

Pot primi și alte promoții în secțiunea ”Pentru mine - promo personalizate”/”My coupons center”?

În funcție de diverse campanii promoționale Kaufland, în secțiunea „Pentru mine - promo personalizate”/„My coupons center” din aplicația mobilă „Kaufland - Oferte și noutăți" vei putea primi și diverse alte vouchere de reducere, cu un grad diferit de personalizare, de la generale pentru toți utilizatorii, până la cele alese chiar de tine.

Pot returna produse cumpărate pe un bon unde am scanat Kaufland Card Digital?

Bineînțeles, procesul de retur este similar ca și în cazul restul bonurilor, însă te rugăm să ții cont că voucherele din contul personal Kaufland Card Digital nu pot fi importate, exportate sau transferate către alte persoane sau în alte conturi Kaufland Card Digital. Voucherele de reducere nu se pot converti în bani, nu pot fi vândute și nici nu se primește rest. Acest lucru înseamnă că nu vei putea solicita la biroul info un retur integral cu inclusiv valoarea voucherului aplicat pe bonul tău fiscal. 

Vei primi înapoi suma plătită pe bonul fiscal, indiferent de reducerile și voucherele Kaufland Card Digital aplicate pe acel bon pe care se află produsele pe care vrei să le returnezi.